Tip: De omschrijving van een inkoop- en verkoopboeking niet meenemen

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Bij het invoeren van inkoop- en verkoopboekingen wordt de omschrijving van de kopregel altijd overgenomen van de laatste boeking die u voor die debiteur of crediteur heeft ingevoerd. Op deze wijze kunt u ervoor zorgen dat u op een dezelfde wijze gebruik maakt van het veld ‘Omschrijving’.

Niet in alle situaties is het echter wenselijk om een omschrijving in te vullen in de boeking. In dat geval dient u telkens de voorgevulde omschrijving te wissen. Om u meer controle te bieden over het al dan niet voorvullen van de omschrijving is het mogelijk om via de kolominstelling ‘Omschrijving vorige boeking kopiëren’ aan te geven of u de omschrijving van de kopregel standaard leeg wil laten of wilt overnemen van de laatste boeking voor die debiteur/crediteur.

Met de optie ‘Altijd’ wordt de omschrijving  gekopieerd van de laatste boeking van die zelfde debiteur/crediteur. Met de optie ‘Nooit’ is de omschrijving standaard leeg. Indien gewenst kunt u de omschrijving tijdens het boeken nog aanpassen.

Deze instelling kunt u op de volgende manier benaderen:

  • Ga naar het menu [Financieel, Invoer, Inkoop] voor de inkoopboekingen of naar  [Financieel, Invoer, Verkoop] voor de verkoopboekingen.
  • Klik op ‘Nieuw’ om het boekingsscherm te openen.
  • Klik boven in de boeking op het icoon ‘Kolommen definiëren’.
  • Maak een keuze bij ‘Omschrijving vorige boeking kopieren’.
  • Sluit vervolgens het boekingsscherm.

Picture credits

Labels:, ,

Laat een reactie achter

Categorieën