Tip: Het leesvenster

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Synergy

U wilt graag een gedeelte van het document bekijken zonder dat u deze hoeft te openen? U heeft een lijst met documenten en u weet niet precies welke document u moet hebben? In beide gevallen kan het handig zijn om gebruik te maken van het leesvenster.

Het leesvenster is een optie in het documenten zoekscherm waarmee u een voorbeeld van een document kunt genereren zonder dat u dit document hoeft te openen. Dit kan u heel wat zoekwerk besparen.

Om het leesvenster te activeren kunt u de volgende stappen uitvoeren:

• Kies in het linker menu voor Zoeken en vervolgens klikt u op Documenten. Werkt u met de menu opbouw Beelden dan klikt u op het vergrootglas achter Documenten.
  • Zorg ervoor dat de optie leesvenster op ‘Ja’ staat. Zie onderstaande afbeelding:

• Wanneer u nu een zoekopdracht gaat doen dan zal onderaan het scherm het leesvenster worden getoond. Door op een document te klikken zal in het leesvenster een voorbeeld worden getoond. Let op dat u niet op het onderwerp of het ID van het document klikt, want dan zal het document worden geopend. Om een voorbeeld te zien dient u bijvoorbeeld in de kolom Type te klikken. Een voorbeeld van een zoekopdracht vindt u in de onderstaande afbeelding: