Het Solution Feedback Proces / Het Suggestie Proces

Geschreven door Marco van Dijk op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Online, Exact Synergy, Overige

Uw wensen en suggesties voor bestaande en nieuwe functionaliteit vormen één van de belangrijkste informatiebronnen bij het ontwikkelen van onze software. Zo sluit onze software nog beter aan bij uw wensen en behoeften. U kunt efficiënter werken, de software past beter bij uw informatiebehoefte en is bovendien gemakkelijk in gebruik. Om er zeker van te zijn dat uw feedback op de juiste plaats terecht komt en wordt gebruikt, hanteert Exact het Suggestie Proces.

We nemen uw suggestie altijd ter harte
Het Suggestie Proces omvat verschillende stappen. Het begint bij het vastleggen van uw verzoek in een Solution Feedback Request (SFR) daarna volgt een analyse en kan eindigen met het doorvoeren van uw suggestie of wens in een Product Update. Het registreren van uw suggestie of wens geeft niet de zekerheid dat deze wordt opgenomen in de software, lees hieronder meer over het proces dat wij hierin volgen.

Criteria om feedback te gebruiken
Welke wensen we meenemen in toekomstige oplossingen, bepalen we aan de hand van een aantal criteria. We kijken bijvoorbeeld of er meer klanten zijn die gelijksoortige feedback hebben gegeven. Daarnaast wegen we van een gevraagde functionaliteit de potentiële meerwaarde en gebruiksgemak voor al onze klanten af. Bovendien kijken we naar product, markt en technologische trends. Ten slotte houden we rekening met wet- en regelgeving. Zo proberen we maximale meerwaarde te scheppen voor alle Exact klanten.

De belangrijkste stappen in het Suggestie Proces
U kunt uw suggestie aan elke Exact- medewerker doorgeven. Deze medewerker zal het Suggestie Proces voor u in gang zetten door een SFR aan te maken en deze voor u in te vullen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw feedback zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen. Wanneer uw SFR is aangemaakt, komt uw verzoek in behandeling bij een team van specialisten.

SF

De juiste informatie
Ons team van specialisten loopt uw feedback nog een keer na om zeker te weten dat deze duidelijk is en alle noodzakelijke informatie bevat. Ook kijken ze of er nog gelijksoortige verzoeken zijn ingediend. Tijdens deze fase kan het zijn dat we contact met u opnemen voor aanvullende informatie of vragen. Totdat dit deel van het proces is afgesloten, blijft uw verzoek ‘open’ staan.

Analyse van uw suggestie
Wanneer we uw suggestie hebben gevalideerd, voegen we uw verzoek toe aan de Solution Feedback Database. Onze development teams kijken regelmatig in deze database en kennen aan de hand van de selectiecriteria prioriteit toe aan uw verzoek. Wanneer uw verzoek aan deze criteria voldoet, wordt het toegevoegd aan de ontwikkelplanning van onze software. Zo niet, dan blijft uw verzoek in de database staan zodat uw wens mogelijk op een later tijdstip alsnog wordt meegenomen in het ontwikkeltraject.

Van idee naar release
In de ontwikkelfase leggen onze ontwikkelaars en productmanagers gedetailleerde documentatie aan met daarin allerhande informatie over uw feedback. Behalve dat er wordt nagedacht over nieuwe functionaliteit, kijken we ook naar het functioneel ontwerp. De nieuwe functionaliteit moet immers naadloos passen in de bestaande logica van de software. Pas wanneer we dit zeker weten, beginnen we aan de ontwikkeling van de nieuwe functionaliteit.

Beschikbaarheid
Meer details over de nieuwe functionaliteiten vindt u in de release notes:

Wilt u meer weten over het Solution Feedback Proces van Exact? Neem dan contact op met support.

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (11)

 • Laurent Hanser

  |

  Ik heb een suggestie aangevraagd maar krijg als antwoord: “dit is functioneel zo bepaald”. Wanneer een klant een extra optie in Exact zou willen zien is dit toch altijd een aanpassing van wat “functioneel zo bepaald” is ?

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Hallo Laurent,

  Ook als iets functioneel zo bepaald is, dan kun je een Solution Feedback verzoek indienen. Kun je mij even een e-mail sturen met extra informatie?

  gr. Larno

  Beantwoord

 • Desiree

  |

  Ik heb 4 vragen met de status ‘open’ in solution feedback staan, de oudste is van 13-7-2012. ik heb recent een vraag gesteld voor een aanpassing voordat de overgang naar SEPA plaatsvind. Ik heb echter weinig vertrouwen in een tijdig antwoord/oplossing/reactie gezien de status van mijn oudste bericht.

  Beantwoord

 • Bert

  |

  Het is een feit dat het altijd beleidskwesties zijn als er aanpassingen moeten worden gedaan in software. De focus van Exact ligt nu op online omdat daar veel meer te verdienen valt. Om zaken te veranderen in Globe Next moeten programmeurs aan de slag. Die zijn er genoeg, maar exact heeft er duidelijk gewoon te weinig in dienst. Dus is het standaard antwoord dat het “in behandeling is” of nog meer van die nietszeggende antwoorden. Ditzelfde is ook altijd gebeurd met Exact DOS en exact windows. Globe was toen aan de beurt en nu is dat Exact Online. We zullen er aan moeten wennen dat de ontwikkeling van Globe Next steeds meer stil komt te staan.

  Het heeft allemaal met geld te maken…………….helaas

  Beantwoord

 • Het aantal decimalen achter de komma aanpassen | Exact Support Blog

  |

  […] u hier wel behoefte aan heeft, aarzel dan niet om hiervoor een suggestie bij ons in te dienen. Hier leest u meer informatie over ons ‘Solution Feedback […]

  Beantwoord

 • Stephan

  |

  Graag zou ik de begeleidende mail zo willen opstellen zoals ik dat ook kan in alle mailprogramma’s (Thunderbird, Outlook en Mail van Apple). Eigenlijk een custom email-ondertekening, zodat de mails die ik via Exact stuur overeenkomen met de rest van mijn mails. Verzoeknummer is al bekend bij jullie: 44.674.492

  Beantwoord

 • Vulcan

  |

  Heb al zon 25 suggesties ingedient…. Maar wil waar kan ik ergens terug vinden wat er verder meegedaan wordt. Of ze in behandeling worden genomen of niet en waarom ze niet in behandeling worden genomen.
  Je kunt wel een suggestie indienen maar of er ooit iets mee gedaan wordt, ja dat weet niemand.

  Beantwoord

 • Product Update 249 in controlled release | Exact Support Blog

  |

  […] kunt u dit artikel raadplegen. Meer informatie over het indienen van wensen en suggesties kunt u hier […]

  Beantwoord

 • Product update 404 in controlled release | Exact Support Blog

  |

  […] kunt u dit artikel raadplegen. Meer informatie over het indienen van wensen en suggesties kunt u hier […]

  Beantwoord

 • Factureren per e-mail, binnenkort nog gemakkelijker! | Exact Support Blog

  |

  […] Hier kunt u lezen hoe het Solution Feedback proces precies werkt. Een onderwerp waar de laatste tijd veel suggesties voor worden ingediend is het factureren per e-mail. Logisch ook, steeds meer gebruikers maken hier gebruik van en dat aantal zal alleen nog maar gaan oplopen. Factureren per e-mail voorkomt een tijdrovende en kostbare papierstroom en kan bijdragen tot een snelle betaling. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën