Elektronisch factureren doe je zo

Geschreven door Greke Janssen op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Online

Met de TNT-stakingen nog vers in het achterhoofd is het hoog tijd om eens te kijken naar een alternatief voor het versturen van facturen per post. Dat alternatief is elektronisch factureren. Het levert u en uw klanten veel gemak op, en het bespaart u brief en portokosten.

Elektronisch facturen wordt verschillend uitgelegd. In essentie is het niet meer en minder dan het digitaal en elektronisch versturen van facturen. Uw factuur kunt u per e-mail digitaal versturen of geheel elektronisch waarmee uw klant de factuur direct kan inboeken in zijn administratie. Met uw Exact beschikt u over beide mogelijkheden.

De elektronische factuur kunt u aanbieden in een aantal formaten waaronder UBL 2.0 en het populaire PDF-formaat. Dit verzenden en ontvangen doet u vanuit onze software. Hiervoor gebruikt u de factuurmodule voor Exact Globe, Exact Compact of Exact Online. Om inkomende facturen direct te kunnen verwerken is het enige dat u en uw klanten nodig hebben de financiële administratie.

U verstuurt en ontvangt facturen via de Digitale Brievenbus. En als u nu een factuur verstuurt naar een klant die ook werkt met één van onze oplossingen, dan krijgt deze de factuur direct binnen in zijn of haar Digitale Brievenbus. Eenmaal ontvangen is het verwerken ervan in de administratie een kwestie van een paar muisklikken. Dat is erg handig want dan hoeft uw klant de factuur niet meer over te typen. Zo kunt u beiden snel werken, draagt u een steentje bij aan het milieu (u gebruikt minder briefpapier en transport) en bespaart u op afhandeling- en portokosten

Labels:

Reacties (2)

 • Janneke Kromkamp

  |

  is het ook mogelijk om via e-mail een factuur in pdf te ontvangen en deze digitaal in Exact Globe op te slaan? Is daar nog een aanvullende koppeling voor nodig of volstaat Exact Globe 4.0.4?

  Beantwoord

 • Larno

  |

  Hallo Janneke,

  Het is mogelijk om de bijlage handmatig aan de ingevoerde factuur te koppelen. Maar het is niet mogelijk om automatsich te boeken op basis van een PDF.

  Echter een partner heeft hiervoor wel een oplossing beschikbaar. Deze oplossing is te koppelen met Exact Globe Next. Meer informatie over deze oplossing kunt u hier vinden: http://www.exact.nl/appcenter/item/scansys-imagecapture-for-invoices

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën