Een bedrijfsbrede standaard voor het beheer van stamgegevens

Geschreven door Matthijs van Soest op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Synergy

Vanaf Exact Globe Product Update 400 / Exact Synergy Enterprise Product Update 245 gaat Exact’s oplossing voor centraal beheer van stamgegevens in controlled release. Volgens planning zal deze controlled release fase starten in het eerste kwartaal van 2011. 
 
De Uitdaging
Bedrijven met meerdere divisies hebben een uitdaging in het beheer van stamgegevens over de verschillende divisies heen. Ook het vinden van een overeenstemming voor het geconsolideerd rapporteren en analyseren kan in deze situatie lastig zijn.

Een consistente stamgegevens opzet bevordert een effectieve bedrijfsbrede samenwerking tussen individuele divisies, dankzij het delen van capaciteit, kennis, medewerkers, producten en zelfs klanten en leveranciers. Dit leidt tot een beter bedrijfsbreed resultaat. Hieruit komt de behoefte voor het centraal beheren van stamgegevens (Central Master Data Management).

De Exact oplossing
Bovenop Exact Globe, biedt Exact een oplossing voor Central Master Data Management (CMDM) in een centrale omgeving (Exact Synergy Enterprise).
 

Wat  bieden wij?
Het beheer van gegevens in uw bedrijf is een van de grootste uitdagingen in de (inter)nationale handel. Indien uw gegevens incorrect zijn, dan loopt u het risico de verkeerde beslissingen te nemen. Daartegenover, indien u een bedrijfsbrede standaard realiseert voor gegevens invoer, dan verzekert u zich van de juiste gegevens voor het nemen van beslissingen.

Exact biedt een platform voor samenwerking, door het samenbrengen van gegevens uit meerdere divisies op een consistente manier. Met Central Master Data Management verkrijgt u een duidelijk en betrouwbaar overzicht in uw rapportages. En u kunt gemakkelijk acteren op een veranderend zakelijk klimaat. 

Scope
We beginnen met de uitrol van CMDM voor relaties. CMDM voor artikelen, grootboekrekeningen en medewerkers zal later volgen. Hieronder leest u een aantal reacties, van het Exact Product Blog, van zowel internationale als Nederlands klanten:

“Great, this is what we need.”

“Very good to hear that central MDM is addressed by Exact.”

“The first impression looks very good.

“Looks promising.”

“An interesting topic! It should make us very flexible, every division has is ‘own’ relations and manages his ‘own’ relations and on the other side we have one central relations database with a single record per relation.”

“It certainly is an issue, specially in a mixed ERP environment as we have.”

“I am glad that you started up this topic. We have three companies in different countries which are working with identical Globe administrations. We would like to create a consolidated Syngergy environment to manage all the data like items and relations.”

Alle reacties vindt u op het Product Blog

Introductie Video  
Central Master Data Management introduction Video (EN)

Picture credits

Labels:,

Reacties (9)

 • Jan de Vries

  |

  Prima idee. Wij administreren 10 kleine bv’s met Synergy Enterprise en Globe. Blijft er nog één probleem over. Als een relatie zowel debiteur als crediteur is, moeten we de relatie 2x in Synergy Enterprise registreren. Als debiteur en als crediteur. Het zou echt fantastisch zijn als één relatie in Enterprise zowel een debiteur als een crediteur kan zijn en we ook maar één relatie hebben in Globe. Gaat Exact dit probleem nog oplossen nu we zo’n geweldig Enterprise pakket hebben ?

  Beantwoord

 • Matthijs van Soest

  |

  Beste Jan,
  Bedankt voor je reactie. Ik zag dat je je reactie ook als solution feedback verzoek hebt ingediend. Hiermee is je suggestie opgenomen in onze database met klantsuggesties. Deze klantsuggesties gebruiken we voor de toekomstige productontwikkeling.
  Zijn er naast het dubbel registreren van een relatie nog andere redenen waarom je dit wil? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je de openstaande posten van de debiteur en de crediteur tegen elkaar wil afstemmen.
  Uit je reactie maak ik op dat je profijt zou hebben van centraal beheer van je relatiebestand. Zou je naast de relaties ook andere stamdata centraal willen beheren, welke?

  Beantwoord

 • Martijn Logtenberg

  |

  Hi Matthijs,

  Wat dacht je van projecten. Bij bedrijven gebeurd het regelmatig dat medewerkers van verschillende divisies aan hetzelfde project werken.

  Ik kan me zo voorstellen dat dat bij exact ook gebeurd.

  Met vriendelijke groeten,

  Martijn Logtenberg

  Beantwoord

 • Matthijs van Soest

  |

  Hoi Martijn,

  Naar projecten zijn we inderdaad ook aan het kijken. We zullen in de toekomst steeds meer entiteiten toevoegen aan CMDM. Mede afhankelijk van de wensen uit de markt bepalen we de prioriteiten.

  groet,

  Matthijs

  Beantwoord

 • Jan de Vries

  |

  Zijn er naast het dubbel registreren van een relatie nog andere redenen waarom je dit wil?

  –> Een belangrijke verbetering is dan het éénmalig vastleggen van contactpersonen. Eén relatie in Synergy CMDM betekent één plaats waar je contactpersonen vastlegt. Eén relatie. Eén Contactpersoon. Maar ook éénmalig de algemene informatie over een relatie zoals uittreksel KvK, kredietrapport. De dubbele registratie levert nu heel veel kansen op fouten op.

  Onder de éénmalige registratie van een relatie in Synergy regel je dan de debiteurennummers en crediteurennummers. De dubbele registratie in Globe is niet echt hinderlijk als je Synergy als front-end gebruikt.
  Globe mag wat mij betreft zo blijven.

  Het zou dus al een hele mooie stap zijn als het alleen in Synergy geregeld kan worden. Dat lijkt me niet de grootste uitdaging waar Exact voor gestaan heeft. Probeer het daarom nu bij de start van CMDM direct te regelen.

  Groet,

  Jan

  Beantwoord

 • Jan de Vries

  |

  Uit je reactie maak ik op dat je profijt zou hebben van centraal beheer van je relatiebestand. Zou je naast de relaties ook andere stamdata centraal willen beheren, welke?

  Ja. Ik weet er weer één.
  één rekeningschema voor alle bv’s. (divisies)
  Wij administreren 10 bv’s. Met hetzelfde rekeningschema.
  Het zou fantastisch zijn als ik dat maar éénmaal hoeft te wijzigen en dat dit schema dan wordt gebruikt in alle bv’s.
  (divisies) Ik heb deze oplossing ooit gebruikt in een pakket voor de installatiebranche. Ideaal. Nieuwe bv ? Je koppelt het standaard rekeningschema. De relaties komen uit Synergy Enterprise. Draaien maar.

  Beantwoord

 • Matthijs van Soest

  |

  Beste Jan,
  Bedankt voor je reactie. Je input is erg waardevol. We nemen het mee in de overwegingen voor de verdere ontwikkelingen van CMDM.

  Beantwoord

 • Meine

  |

  Hallo,

  Is het dan ook zo dat als je op een debiteur of crediteur gemuteert hebt en deze later wijzigt je de debiteur of crediteur weer kunt verwijderen? Op dit moment ondervind ik daar problemen mee. Heb nu drie dezelfde crediteuren in de administratie waarvan er op een maar gemuteert is en kan de andere twee niet verwijderen omdat exact alle gedane boekingen, incl de gewijzigde, vast houd in haar database. Lastig

  Beantwoord

 • Matthijs van Soest

  |

  Hallo Meine,

  Via de vernummer functionaliteit (knop vernummeren bij relatie onderhoud) kan je in Exact Globe relaties samenvoegen. In verband met CMDM willen op een later moment ook vernummer functionaliteit in Exact Synergy Enterprise bieden.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën