Kijk, zonder muis!

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Online

In Exact Online is het mogelijk om te werken met verschillende sneltoetsen. Met behulp van deze toetsen is het mogelijk om sneller door menu’s te bladeren en uw werkproces te versnellen.

Als voorbeeld ziet u hieronder het Overzicht: Grootboekrekeningen. In dit overzicht heeft u de volgende opties die u kunt oproepen door middel van sneltoetsen:
Actualiseren, Herstellen, Nieuw, Vernummer en Sluiten.

Zoals u op de afbeelding kunt zien, verschijnt er een screentip onder de knop wanneer u de muis boven de knop ‘Actualiseren’ beweegt. Voor de knop ‘Actualiseren’ is de de sneltoets ‘R’ ingesteld.  Zo heeft elke knop heeft zijn eigen letter. Na een paar keer oefenen zult u vanzelf de letters onthouden en dan kunt u de volgende keer ook de knoppen gebruiken zonder de muis aan te raken!

Beschikbaar in meerdere browsers
De sneltoetsen zijn in verschillende browsers op verschillende manieren op te roepen. In onderstaand voorbeeld gebruiken we de sneltoets voor ‘Actualiseren’.

Internet Explorer: Alt + R
Hou de knoppen <Alt> en de letter <R> beide ingedrukt om het scherm te actualiseren.
De sneltoets die in Internet Explorer wordt gebruikt is <Alt>.

Firefox: Shift + Alt + R
Hou de knoppen <Shift>, <Alt> en de letter <R> alledrie ingedrukt om het scherm te actualiseren.
De sneltoetscombinatie die in Firefox wordt gebruikt is <Shift> + <Alt>.

Safari: Ctrl + Alt + R
Hou de knoppen <Ctrl>, <Alt> en de letter <R> alledrie ingedrukt om het scherm te actualiseren. De sneltoetscombinatie die in Safari wordt gebruikt is <Ctrl> + <Alt>