Informatie opzoeken?

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Synergy

Wilt u graag op de hoogte zijn van nieuwe artikelen op verschillende websites? Of wilt u graag weten wat er speelt binnen uw organistatie? Vaak dient u moeite te doen om achter de juiste informatie te komen. Het zou toch mooi zijn wanneer alle informatie welke relevant is voor u op één plek is verzameld?

Zelf kiezen
Wanneer u werkt met Exact Synergy Enterprise, dan heeft u de mogelijkheid om de Startpagina zelf in te delen. U kunt zelf kiezen welke informatie u wilt tonen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om rapporten of RSS feeds te tonen. Daarnaast kunt u de startpagina ook gebruiken om direct te zoeken op internet of om het interne nieuws bij te houden. Klik op het pictogram Aanpassen en kijk wat relevant is voor uw eigen startpagina.

Tips
Om u een paar tips te geven, kunt u hieronder de drie meest gestelde vragen over dit onderwerp lezen:

1. Waar dien ik op te letten bij het toevoegen van RSS feeds?

Op de volgende manier kunt u RSS feeds toevoegen in Exact Synergy Enterprise:

• Ga in Internet Explorer naar het menu [Extra, Internet opties].
  • Open het tabblad ‘Beveiliging’ en klik op de knop ‘Aangepast niveau’.
  • Selecteert bij ‘Toegang tot gegevensbronnen tussen domeinen’ in het onderdeel ‘Diversen’ de optie ‘Inschakelen’.
  • Bewaar de wijzigingen en herstart de Internet Explorer.
  • Ga in Exact Synergy Enterprise naar de startpagina.
  • Klik op het pictogram ‘Aanpassen’ rechtsboven in het scherm.
  • Klik op de knop ‘Toevoegen’ en ga vervolgens naar het tabblad ‘Nieuws’.
  • Selecteer hier de optie ‘RSS nieuws’ en klik dan op ‘Toevoegen’.
  • Klik vervolgens op het potlood-pictogram bij het nieuwe onderdeel en voeg de gewenste URL in het veld ‘RSS nieuws’ toe.

2. Hoe kan ik mijn werkstroom/actielijst als startpagina tonen?

Keuze uit meerdere opties

Het is mogelijk om direct uw werkstroom te openen wanneer u klikt op de knop startpagina. U dient hiervoor de instellingen van de startpagina aan te passen van ‘startpagina’ naar ‘werkstroom’. Dit kunt u uitvoeren via de link voorkeuren, het tabblad ‘stijl’ en het veld ‘startpagina’. U kunt hier kiezen uit meerdere opties. Het is ook mogelijk om alleen het nieuws of alleen een document te tonen.

3. Hoe zorg ik ervoor dat elke medewerker van elke divisie op dezelfde
start- nieuwspagina uitkomt?

Hiervoor kunt u de volgende stappen uitvoeren:

• Ga naar [Systeem, Inrichting, Instellingen – Algemeen, Voorkeuren].
  • Kies voor het tabblad ‘Bedrijf (Instellingen)’.
  • Markeer in de sectie ‘Bedrijf Nieuws’ de optie ‘Zet als standaard (Startpagina)’ en bij ‘Startpagina (URL)’ selecteert u een categorie.
  • Klik vervolgens op ‘Bewaren’.
  • Ga naar [Documenten, Inrichting, Lay-outs, Voorpagina].
  • Geef de categorie naam op welke u eerder heeft geselecteerd en klik op ‘Tonen’.
  • Open de categorie, zorg dat er geen divisie is gekoppeld en pas eventueel de overige criteria aan.
  • Indien er nu een medewerker inlogt in Exact Synergy Enterprise krijgt hij/zij, ongeacht de divisie, de bedrijfsstartpagina te zien.