Exact Support Blog

Het Exact Support Blog is voor gebruikers van Exact oplossingen de plek om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de verschillende Product Updates.

Exact voor Productie Ease of Use: Kosten in de meerlaagse stuklijst

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

Op de stuklijstversie staat een specificatie van de productiekosten verdeeld in materiaal, bewerkingen en uitbesteed werk. Echter, als er tussen het materiaal ook halffabrikaten staan, dan zijn de bijbehorende kosten van bewerking en uitbesteed werk inmiddels opgenomen in de kostprijs van dat halffabrikaat. Een recente verbetering aan het overzicht meerlaagse stuklijst geeft nu inzicht in de werkelijke verdeling van productiekosten voor artikelen met een meerlaagse stuklijst.

Exact voor Productie Ease of Use: Offerteregelkopie van stuklijst, werkorder of offerteregel

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

Het is mogelijk in de offertecalculatie om een bestaande stuklijst te kopiëren naar een nieuwe offerteregel. Dit is handig als we willen offreren op een gemodificeerd standaardproduct, of als we een stuklijst inzetten als offertesjabloon. We hebben het nu ook mogelijk gemaakt om een bestaande werkorder te kopiëren en om een bestaande offerteregel te kopiëren. Dat laatste is reuze handig als we willen rekenen met andere materiaalprijzen bij een andere staffelgrootte.

WMS – Introductie

Geschreven door Tina Brands op . Geplaatst in Exact Globe

Voor een productie- of handelsbedrijf is het van belang dat je een goed inzicht hebt in de voorraad en de goederenstromen. Te veel voorraad kost geld, met te weinig voorraad moet je klanten teleurstellen en wanneer er leverfouten worden gemaakt loop je zelfs het risico om klanten kwijt te raken.

Met Exact Warehouse Management System (WMS) kan dit alles worden voorkomen. Met deze oplossing is het namelijk mogelijk om de fysieke goederenstromen te automatiseren en de logistieke processen te optimaliseren. Dankzij E-WMS beschik je over real time voorraadinformatie en kun je betrouwbare levertijden afspreken.

Categorieën

Archief per maand