Exact Support Blog

Het Exact Support Blog is voor gebruikers van Exact oplossingen de plek om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de verschillende Product Updates.

Exact voor Productie Ease of Use: Werkorders voorwaarts, achterwaarts en bi-directioneel inroosteren

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

De geplande bewerkingen van een werkorder hebben een duur en een volgorde, maar bij het aanmaken van de werkorder zijn is de datum en tijd van elke bewerking nog onbepaald. Met de nieuwe functie inroosteren kunnen we automatisch een rooster aanmaken. Daarbij kunnen we rekening houden met de wens om de klant zo snel mogelijk te bedienen (voorwaarts), de werkorder zo laat mogelijk te beginnen (achterwaarts) of alleen de ontbrekende bewerkingen te plannen (bi-directioneel).

Product updates 258SP6 en 413SP6 beschikbaar (gefaseerde uitrol)

Geschreven door Tina Brands op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Synergy, Overige

Product updates 258SP6 en 413SP6 zijn nu beschikbaar. Product update 413SP6 is op dit moment echter alleen te downloaden voor klanten van Exact Compact en voor klanten die reeds over product update 413 beschikken.

De beschikbaarheid van deze product update voor overige klanten volgt later. Houd dit support blog in de gaten voor meer informatie hierover.

Logistiek – Bestellingen

Geschreven door Tina Brands op . Geplaatst in Exact Globe

Bestellingen kunnen onder andere worden gegenereerd op basis van verkooporders, artikelplanning of voorraadposities (ten opzichte van de minimum en maximum voorraad dat bij het aanmaken van een artikel is vastgelegd). In deze blogpost over Bestellingen worden alle drie de methodes uitgelegd.

Exact voor Productie Innovatie: Smart Shop Floor logistiek

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

Smart Shop Floor is de app voor tablets, telefoons of grote aanraakschermen waarmee productiemedewerkers hun werkorders kunnen raadplegen en tijd kunnen registreren. Wij hebben daar nu functionaliteit aan toegevoegd om materiaalverbruik en productontvangst vast te leggen: Smart Shop Floor logistiek. Deze functionaliteit is vanaf heden beschikbaar voor alle gebruikers van Smart Shop Floor.

Exact voor Productie Innovatie: Orderdoorlooptijd en Productiedoorlooptijd

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

Op het offertescherm en in de stuklijstversie van Exact voor Productie wordt gesproken over de ‘doorlooptijd’. We hebben dit begrip geïntroduceerd om uit te drukken hoe lang het duurt om een product of een aantal producten te vervaardigen. Naarmate we meer planningsfunctionaliteit ontwikkelen zullen we preciezer moeten worden in onze definities. We gaan binnenkort onze doorlooptijd hernoemen in ‘productiedoorlooptijd’, en we introduceren een nieuw begrip genaamd ‘orderdoorlooptijd’ in alle edities van Exact voor Productie.

Exact voor Productie innovatie: Wachten met levering voor Smart Shop Floor

Geschreven door Pieter Hamans op . Geplaatst in Exact Online

Al een product gereedgemeld wordt op de werkvloer zullen we een bestemming moeten kiezen: gaat het naar de voorraad, gaan we het onmiddellijk leveren aan de klant of gaan we wachten met levering totdat andere bestelde producten ook gereed zijn? Via de schermen van Exact voor Productie zijn alle drie bestemmingen beschikbaar, maar in Smart Shop Floor kunnen we slechts kiezen uit wachten voor levering of naar de voorraad.

Categorieën

Archief per maand